27 Nisan 2010 Salı

Ateş var mı acaba?!


İnsan sigara içmek ile ilgili yazmaya başlarken doğru giriş cümlesi nedir diye düşünüyor ama bulamıyor.. (Yani evet, bulamadım:) Bunu bi başlangıç cümlesi olarak kabul edersek niçin sigara içmekle ilgili bi yazı yazma gereği hissettiğimi sorgulayabiliriz istersek.. Ama önce bi hikayemizin en başına, geçmişe gidelim *..ve ekran bulanıklaşır* gibi bi espiri yapmadan.. Lost flashback olayına yeni bi soluk getirdi, öyle dalgalanan ekran falan yok artık....evet..

Büyük çoğunluğa, sağlık bakanlığı vb. kuruluşlara ve R.T. Erdoğan'a göre malesef ki 5 küsür yıldır sigara içen bi insanım.. Bunun blog edilecek bi hali yok, doğaldır.. Ama sanıyorum ki çok az insan ilk sigarasını içtiği günün tam tarihini hatırlar.. Ben hatırlıyorum.. Tabii bunun sebebi mega hafızalı biri olduğumdan dolayı değil, o gün bi arkadaşımın doğum günüydü, ondan.. (Klasik hikaye değil mi?! Öyle.. Anneler haklı biraz aslında lol':) O zamanlar hoşlandığım benden yaşça büyük bi ağbi(!) vardı, bana buğulu bi ses tonuyla "İçer misin?!" diyince 1 saniye sonra "İvet!" diyiverdim.. Ben sigarayı dudaklarımın arasına konumlandırdıktan sonra da çakmağı yakan abimiz benim kıpırdamadan durduğumu ve çakmağın alevine hipnotize olmuş gibi baktığımı görünce de "İçine çeksene!" dedi T.T surat ifadesiyle.. Muazzam rencide oluşumu daha büyük bi utançla pekiştirdim ve "Tshehehe unutmuşum." dedim.. (Ne rezilce di mi?! Ama güldün kabul et:) Hadi diyelim ki bu tarih hatırlama hedesi ve sigara nasıl yakılır onu bile bilmeden "Evet içerim!" diye atlamam da blog edilecek bi şey değil.. Fakat söyle fellow kim bu hadisenin ertesi günü sabah sabah gidip de bi paket sigara alır?! Onu da ben yaptım evet..

Teyzem Marlboro Lights içiyordu o tarihlerde, hala da içer aynı sigarayı ama arada yok Eve yok Cartier gibi elitimsi tercihlere kayar ki slim sigaradan nefret ederim.. Ben de küçüklüğümden beri teyzeme aşığımdır, çok severim; ilk aldığım sigara da onun içtiği sigara olsun istedim.. (Merhaba teyzoşum, senin bi suçun yok.. Yanlış rol model de olmadın.. O benim özenme halim, senlik bi şey yok.. Öptüm) Velhasıl aldığım ilk kısa Marlboro Lights box'la artık ben de sigara içen bi insandım.. Bir buçuk yıl kadar falan Marlboro Lights içtim, sonra bi baktım çevremde ne kadar tikky diye tabir edilen, meçli sarı saçlı, fönlü, pembe dudaklı, süs köpekli, marka takıntılı, konuşması hatalı hatun varsa hepsi o sigaradan içiyor.. Dedim "Üzgünüm teyzoş ama bu şekilde devam edemicem!" ve kısa Marlboro box'a transfer oldum.. O tarihten beri aynı sigarayı içerim..

Neden böyle bi yazı yazma gereği hissettim peki?! Bugün bi AVM'nin önünde Tay-yeap efendi ve tayfasının öngördüğü vaziyette sigaramı içerken yaşıtım bi kız gelip bana "Ateş var mı acaba?!" diye sordu.. Sigarasını ateşledikten sonra da ayak üstü yakındık bu "tecrit" durumundan hem de birbirine tamamen paralel düşüncelerle.. Ben de dedim o zaman bi de benden duyulsun sigara ve onun "Become a Fan" hali fakat tabii ki kötü bir alışkanlık olduğunun bilincindeyim.. İçmeyen için sigara içen birisi nasıl ızdırap oluyor onun da farkındayım.. Sadece nefese değil, ele, saça ve üste başa sinen koku sigara içen insanlara bile itici gelir mesela falan filan.. Ama ben gayet de severek içiyorum.. Hani "bağımlılık oldu yeaa, tiryakiyim!" ayağı değil, cidden seviyorum.. Okuldayken bana yaşattığı gizli saklı halleri seviyorum, kahve-kola ve bilimum kafeinin yanına deli gibi yakıştığı için seviyorum, her türlü duyguyu anında bahane edip kendini yaktırmasını seviyorum, lisedeki bi din hocamın beni hala güldüren "Günahsa yakıyoruz, sevapsa içiyoruz argadaşım!" cümlesinin öznesi olduğu için seviyorum, sohbet muhabbet ortamında iyi gitmesini seviyorum; seviyorum da seviyorum işte.. E ben seviyorum ama ülkemiz yok dumansız hava sahası yok televizyonlarda sansürleme yok içene 3. sınıf insan muamelesi dalan yaşatıyor.. Yerine göre iyi, yerine göre faşistçe uygulamalar bunlar da katlanıyoruz işte..

Demem o ki bundan kaç sene sonra bırakırım ve hangi sebeple bırakırım bilemiyorum ama uzun bi müddet zorunlu olmadıkça bunu yapmayı düşünmüyorum.. Uğruna bu kadar kelime dökülecek bi konu muydu orası kişisine göre değişir ama şunu da unutmayalım ki hepimizin hayatında tütün ve tütün mamülleri var.. Ama aktif ama pasif ama çekimser bi modda.. İster nargile içip "Ben sigara kullanmam hacı!" diyin, ister dumansız hava sahasında %100 temiz hava soluyun, isterse de "Pardon, ateş var mı acaba?!" cümlesini ile tanımadığınız biriyle sigara sayesinde muhabbete girmiş olun her şekilde hayatın içinde bi "duman" mevzusu oluyor, olmakta ve olmaya devam edecek.. Benim için "25 Şubat 2005"ten beri....

Sen yorumunu yazadur fellow, ben bi sigara içip geliyorum ((:

3 yorum:

StummScream dedi ki...

Herşeyi geçtim bir kadın isterse dünyanın en cazibeli kadını olsun sigara içtikten sonra o iğrenç koku ile yanına yaklaşmak oldukça güç...

StummScream dedi ki...

Eğer bırakmak istersen bu konuda ki video yardımcı olabilir ya da bir video değiştirir mi diye göz atabilirsin =))

http://forum.donanimhaber.com/m_38787811/tm.htm

Syntinen dedi ki...

:D

Bi bakarım peki..