30 Nisan 2010 Cuma

En Kötü Mim'imiz Böyle Olsun



Ya, cidden böyle olsun fellower'm.. Sevgili Finduilas tarafından mim'lenmiş vaziyetteyim ki cidden çok çok yaratıcı ve "Her biri böyle olsa negzel olur." denecek mim'lerden.. O yüzden önce ona çok teşekkür ediyorum ve sonra işin detaylarına geçiyorum..

Şimdi bu mim'imiz çok keyifli.. Keşfet-Seç-Beğen-Yorumla ekseninde ilerliyor ki işin keşfetme boyutu cidden çok eğlenceliydi benim için.. Oyun gibiydi resmen ama tabii her oyunun kuralları vardır.. (Yani resimden alıntı yaparsak tüm blog dünyası Hogwarts, mim kuralları ise sizin Çapulcu haritanız ve evet HP serisini okuyup sevenlerdenim evet lol') Kurallarımız ise şöyle;

" * Takip ettiğiniz bloglardan ya da blogunuzda yer verdiğiniz blog listesinden baştan 3. sıradaki bloga girip, onun takip ettiği bloglardan(blog listesinden) -daha evvel görmediğiniz- bir bloga tıklıyorsunuz.

* Oradaki yazılara göz atıp birini gözünüze kestiriyor, okuyorsunuz.


* Hoşunuza giden bir paragrafı alıp blogunuzda paylaşıyorsunuz.


* Bu paragrafla alakalı birkaç cümle sarfetmeyi de ihmal etmiyorsunuz:)


* Alıntı yaptığınız blogun son yazısına yorum olarak bu mimi düşüyor, kendi yazınıza link veriyor ve bu blog sahibini de mimlemiş olduğunuzu iletiyorsunuz.


* Son olarak mimlemek istediğiniz başka blogdaşlar varsa mimi onlara da yolluyorsunuz. "


Bana bu kurallar dahilinde Garu_Bey'in blog'u denk geldi.. Genelde bu denk gelme hadiselerinde iyi olmasam da bu sefer kendi performansımı aştım çünkü gayet de keyifli bi blog çıktı.. Favorim ise belki de bugünler de ben de özlem çeken bi insan olduğumdan "Özlüyoruz, Özlüyorsunuz, Özlüyorlar..." oldu.. Neden favori seçtiğimin gerekçesi de yazıdan alıntı olarak gelsin;

"Özlem bana hep soğuk gelmiştir. Birini özlemek yağmurlu bir gündür. Birini özlemek yağmurlu bir günde dokunduğunuz buğulu cam gibi soğuktur. Birini özlemek ölmüşse daha zordur, ama her gün sağınızdan solunuzdan geçiyorsa bu daha da acıdır. Birini özlemek soğuktur çünkü ben soğuktan hiç haz etmem. Sevmem."


Benzetmeler o kadar yerinde olmuş ki soğuğu seven bi insan olmama rağmen ben bile özlemenin buz etkisini içimde hissettim resmen.. İnsanı öyle çaresiz bırakır ve öyle çeşitlidir ki bu özlem duygusu, başetmek için bi yol bile bulunamıyor kimi zaman.. "E özlediysen kalk git gör allaallaaa!" dan da ibaret değil bazı özlemler.. Kimisi panzehirsiz zehir gibi olabiliyor cidden.. Yine de unutmamalıyız ki iklimler gelir geçer, kış yerini illa ki yaza bırakır.. Ama 120 gün sürer, ama buz devri modundadır yıllarca sürer.. Fakat en nihayetinde.....biter.. Doğal sebeplerle sona eren manevi kayıpsız kışlar diliyorum o zaman ben de *gvb*


-----------------o----------------

Ben keşfi bitirdim diyip, haritayı uzattığım marauder'ların... yani fellower'ların yoklama listesi ise şöyle;
*Lillie
*Nothing
*Anti-Kahraman
*Glamdring
*StummScream
*Kült Ablası
*Berith

6 yorum:

StummScream dedi ki...

En kısa zaman taşıyacağım bloguma saol =))

Garu_Bey dedi ki...

Vaov çok eğlenceli bir şeye benziyor. Birazdan bende deneyeceğim :) Ayrıca teşekkürler... :)

Profösör dedi ki...

"Mim" Benim için "Yedi önemli, ya da ilginç şey"

1. Zır zır ağlayan çocuğun kulağına bir şeyler fısıldayarak onun zırrrrrrlamasını anında kesebilirim. Yanaklarında gülücükler başlar.

2. Seversem sevilirim. Döversem dövülürüm. Bir arap atasözünde ifade edildiği gibi yaşarım. "Men dakka dukka" "Çalma kapıyı çalarlar kapını" atasözünü daima dikkate alırım.

3. Terazisi hassas olan dostlarla arkadaşlık kurarım. Onların terazileri patetes soğan tartmayacağına göre; altın ve mücevherat tartacaktır. Dengeli hayat duyarlı ve tutarlı yaşamaktan geçtiğine inanırım.

4. Dokuz karpuzu bir koltukta taşımayı severim. Yazarım, çizerim, canlandırırım.

5. Çocuklarla çocuk, yaşlılarla yaşlı olurum.

6. Mızıka çlmayı severim. Çantamda en az beş on tane mızıka taşırım. Nerede bir sümüklü çocuk görsem ona hediye ederim.

7. Pozitif yaşarım. Müsbet duygular yansıtırım. Organik yaşamayı severim. Pazarda kurtlu elma ararım. Elmanın sağlam yerinden ısırırım. Kurtlu tarafında yaşayan kurtçukların hayatiyetini devam ettirmesini isterim.

Not; Bu "mim" olayı ile bir şey demek isterim. Eski yazıyla yazılmış bazı evrakta önemli yerler için "mim" harfi kullanılmış. Çünkü arap "elif ba" sında "mim" harfi vardır. Acaba diyorum; mühim kelimesinin baş harfi de mim olduğuna göre, mühim'in mim'i mi esas alınmış. Önemli yedi şeyi aklıma gelenleri yazmış oldum. Sürçi lisan ettiysek affola..

Syntinen dedi ki...

StummScream; Rica ederim ^-^

Garu_Bey; Gerçekten de eğlenceliymiş değil mi?! :D Beğenmene sevindim.. Ve rica ederim (:

Profösör; Estağfrullah..

a. dedi ki...

Blogunu beğenip takibe alacakken kendi oluşturduğum mimi gördüm:)) Güzel oldu ki:) Selamlar...

Syntinen dedi ki...

Mim çok çok güzeldi cidden.. Hatta "Aklına sağlık" demek istiyorum forumlara öykünerek.. :D

Blog'um da beğenildiyse ne mutlu bana.. *-*