23 Mart 2010 Salı

Söyle MSN, Neyim Ben?!


Siz bomboş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz bilmem (boş değil, bomboş.. yani katıksız amaçsızlık halindeki o boşluktan bahsediyorum.) ama benim bu tip durumlarda uyguladığım B planlarımdan biri de msn'in güzide eğlenceliği "sen hangisisin bağalım?!" temalı testleri..

Sebebi ise basit; vakit öldürmek deyimini hakkını vererek gerçek hayata adapte ediyor ve kendinizi zamana garezi olan bir seri katil gibi hissetmenizi sağlıyor, insanın kendisini sorgulama dürtüsünü besliyor ve bunu gayet keyifli bir şekilde yapmanıza vesile oluyor, 5N-1K başlangıçlı sorularınızı cevaplamanızı sağlıyor ve bunu en absürd şekilde yapıyor.. vs. vb. Tabii bir de işin gerçeklerle paralel bi sebebi daha var..

Çoğu test o kadar manasız ki insan "hadi canım!" diyor ister istemez.. Yani "Hangi ünlünün rearkarnasyonusunuz?!", "Hangi İmparatorsunuz?!" veya "Ne tür bir şekerlemesiniz?!" başlıklı soruların cevabı ne olabilir ki der insan kendi kendine.. Ama yine de merak etmeden de edemiyorsun işte.. Çünkü kaynağı ne olursa olsun biz kendimizle ilgili bi şeyler duymayı severiz.. Böyle yaratılmışız.. İnsanlar bizi eleştirsin isteriz ama yapıcı olarak.. Kendimizi nasıl gördüğümüzden o kadar eminizdir ki başkalarının da bizimle aynı fikirde olup olmadığını merak eder dururuz.. İşte tam bu sebepten dolayı bilimsel nitelik taşımayan MSN testlerinde bile "ben nasılım?!" sorusunun cevabını ararız, kendi cevabımıza paralel olmasını dileyerek..

Sempatik misin?! isimli testi çözeriz, olumlu sonuç çıkması veya "evet ölümcül sempatiksin bro!" yanıtını almak için hile(!) yapa yapa şıkları işaretleriz, sonra gelen sonucun aslında gerçeği yansıtmadığını bilip bir de sahiden öylemiyiz diye bize uyan asıl seçeneklere tık ederiz.. Sonra bu da yetmez, en yakınımızdakilerin dışında kimseye soramadığımız soruların da testleri olduğunun farkına varırız ve "Azimli misin, hovarda mısın, gıcık mısın, enteresan mısın, ince ruhlu musun?!" başlıklılara yöneliriz.. Olaya ısındığımız vakit de işin cılkını çıkararak hangi unlu mamül olduğumuzu falan merak edip bu sefer o testlere başlarız..

Yani işin özü şu, herkes bi şekilde test edilmek ister.. Bunun kısa ve acısız(!) yolu da bu tip testler üzerinden geçer.. İşte işin gerçeklerle paralel sebebi de budur.. Yoksa zaman her türlü ölür, hele ki internet ortamında.. Yine de ciddiyetsizliğin her alanda az veya çok cezalandırıldığı bir dünyada saçmalayarak zaman öldürme seçeneği her zaman B planı olmalı.. Aşırı doz olmaması şartıyla tabii ..lol.

p.s. Marilyn Monroe'nun rearkarnasyonuymuşum, İmparator halim Fatih Terimmiş ve bir tür şekerleme olsam lolipop olurmuşum..

p.s.2 Sonuçlar ilginç mi?! Pek değil.. Lazım mı?! Hiç değil.. Alakasızlık yönünden takdir edilesi mi?! Hem de nasıl...

4 yorum:

StummScream dedi ki...

İşin en bomba tarafı IQ testi çözmektir. Sonrasında genç yaşlarda benim IQ seviyem 1xx şeklinde fışkıran zekasından insanlara bahsetmek =D

Syntinen dedi ki...

Aynen.. Hatta liseden bi arkadaşım çözdüğü 3-4 IQ testin ortalamasını alıp kendince bilimsel bi sonuç elde ettiğini falan söyleyip bunu her yerde ilan ediyordu :D Çok var öyle tipler..

Adsız dedi ki...

Benimde imparator halim Fatih Terimmiş yahu, hala onun alakasını kurmaya çalışıyorum. "Fatih Terim? Ben? Nası yani ya?" modundan çıkamadım :D Zaman öldürmek demişken, dur ben şu "hangi how i met your mother karakterisiniz?" testini çözeyim de iyice gebersin şerefsiz.

Syntinen dedi ki...

Nero veya Kanuni Sultan Süleyman seçeneklerinin yanına Fatih Sultan Mehmet'le adaş olmasından dolayı bir alternatif haline gelmesi de çok ironik olmuş Fatih Terim'in.. lol.

Ama tabii ki kendisi İmparator sıfatını hak eder, bunu bi Galatasaray'lı olarak yürekten söyleyebilirim..